foto: Sparebanken Sør

NorFlex vant Sparebanken Sør sitt Bærekrafttaket

NorFlex og Agder Energi Fleksibilitet AS ble en av åtte vinnereda Sparebanken Sør søndag 6.november inviterte til konsert og premie utdeling ikonkurransen Bærekrafttaket. Prisen ble delt ut i fire ulike byer og totalt 4millioner kroner ble delt ut. Bærekrafttaket har som formål å bidra til atbærekraftig prosjekter og ideer som sørger for vekst og utvikling isørlandsregionen blir realisert.


NorFlex ble tildelt 200 000kr ut av en pott på 1 million kroner og premie potten vil bli brukt til å sponse utstyr som muliggjør energitiltak i form av fleksibilitet hos bedrifter som nå erfarer de høye strømprisene. Ved å kunne tilby sponset utstyr til bedrifter håper vi i NorFlex å gjøre hverdagen litt mindre stressende for noen bedrifter samtidig som vi er med på å bidra til det grønne skiftet på Sørlandet.

Juryen sin begrunnelse var som følger:
Nå som samfunnet blir mer og mer elektrisk, øker behovet for strøm og energi. Men, strømnettet i Norge og Europa er ikke bygd for dette i dag. Denne bedriften utvikler en spennende teknologi som vil gjøre det mulig med kjøp og salg av fleksibilitet i strømmarkedet. Det vil si at bedrifter kan tjene penger på å unngå å bruke strøm, dvs frigjøre og selge strømkapasitet, når nettet er særlig belastet. I tillegg vil teknologien kunne utjevne topper på belastning av strømnettet, som gir bedre kapasitet for fornybar energi. Dette gjør at man slipper ut mindre klimagass og ødeleggelse av økosystemer.

Publisert:
11
November
,
2022