Rune Hogga, styreleder i NorFlex, mottok innovasjonsprisen fra Smartgrid Senteret i Trondheim onsdag 13. september. Her står han sammen med Svein Jørgen Sønning i Nodes og (t.v.) Bjørn Bakken Statnett.

Innovasjonspris til NorFlex

NorFlex-prosjektet har fått pris for sitt arbeid med å utvikle en markedsplass for fleksibilitet.

– Det er alltid artig å bli lagt merke til. Prisen fra Smartgrid Senteret betyr at vårt prosjekt blir lagt merke til nasjonalt, og at vårt arbeid er viktig, sier Rune Hogga, styreleder i NorFlex.

NorFlex tok andreplassen i Smartgrids årlige kåring av de beste prosjektene for utvikling av et mer bærekraftig energisystem. Tema for årets kåring var foregangsprosjekter som bidrar til det grønne skiftet gjennom utvikling og utnyttelse av energisystemet. Smartgrid er en medlemsforening for FoU-institusjoner, bedrifter, organisasjoner og offentlig virksomhet som arbeider for et bærekraftig, sikkert og kostnadseffektivt energisystem.

Gjennom NorFlex har Agder Energi i samarbeid med partnerne Glitre Energi, Statnett og Nodes gjennomført handel med fleksibilitet med over 2500 privathusholdninger, bedrifter og organisasjoner. Nå skal flere kunder inn og aktiviteten økes kraftig.

Har lykkes

Utdelingen fant sted i Trondheim onsdag 13. september. Juryen vurderte NorFlex-prosjektet høyt fordi det har lykkes med å bruke fleksibilitetsressurser i en felles markedsplass på ulike nettnivåer og på tvers av nettområder.

– NorFlex har utviklet flere verktøy, og ett av dem har kommet langt i teknologimodenhet. Dere har utfordret roller i markedet, gjort det leverandør-uavhengig, levert løsninger for flere markeder, samtidig som dere har gjort markedet tilgjengelig for mindre leverandører, sa juryleder Berlijn.

Hogga mottok utmerkelse og lovord på scenen og kvitterte med følgende:

–NorFlex har som mål å utvikle fremtidens strømnett ved å legge til rette for et mer fleksibelt strømforbruk. Det handler om å trygge vår felles kraftforsyning.

Førsteprisen 2022 gikk til et prosjekt om smarte varmtvannsberedere som snakker med strømnettet og varmer opp vannet i perioder der pågangen i nettet er lav. I prosjektet «Nettstøtte fra hjelpsomme varmtvannsberedere» har Elvia har testet ut teknologien på over 100 kunder med lovende resultater.

Rune Hogga var storfornøyd med 2. plassen i Smartgrid Senterets prisutdeling.

Publisert:
09
September
,
2022