Norflex viser seg fram på årets Arendalsuka. Foto: Mona Hauglid - Arendalsuka

Norflex/Euroflex på Arendalsuka

Norflex stiller på Arendalsuka for å fortelle om løsningen som kan bidra til sikrere strømforsyning.

Tirsdag 15. august kommer hovedpersonene i pilotprosjektet til Vitensenteret i Arendal for å fortelle om erfaringene som er gjort i prosjektet. Over flere år har Å Energi og samarbeidspartnere utviklet og testet en kommersiell handelsplattform for kjøp og salg av plass i nettet. Prosjektet har dokumentert at forbrukerfleksibilitet kan frigjøre betydelig kapasitet i nettet

– Vi styrer mot en virkelighet der kraftbehovet i samfunnet øker dramatisk, samtidig som strømnettet ikke henger med i svingene. Resultatet kan bli at industri og næringsliv ikke får den kraften de trenger. Handel med forbrukerfleksibilitet blir en viktig del av løsningen for å unngå framtidig energikrise, sier Rune Hogga, leder for Å Energi Fleksibilitet.

Deltakerne vil også få høre hvordan prosjekt Norflex nå oppskaleres og tas videre i prosjekt Euroflex. Flere nettselskaper og flere strømbrukere skal rekrutteres i arbeidet med å perfeksjonere en kommersiell handelsplattform for forbrukerfleksibilitet i strømnettet.

Innledere på arrangementet er Rune Hogga – Å Energi Fleksibilitet, Hege Dyngvold – Norflex /Euroflex, Johannes Fagermyr– Glitre Nett, Hallstein Hagen – NODES, Ole Henrik Thune – Å Strøm, Finn Ivar Olsen – Entelios.

Rune Hogga. Lederav Å energi Fleksibilitet, ser fram til å presentere resultatene av prosjektNorflex under Arendalsuka.

Her finner du oss:

Tid: Tirsdag 15 august kl 15.30 - 16.30

Sted: Vitensenteret (Eurekabygget), Kystveien 2.

Tema: Derfor er fleksibilitet avgjørende for et fornybart kraftsystem

Les mer om arrangementet her

Publisert:
08
August
,
2023